Αναφορά δράσεων και ευρημάτων της Ερευνητικής Υποδομής PANACEA σχετικά με την πανδημία COVID-19

Με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης COVID19 η υποδομή ΠΑΝΑΚΕΙΑ ενεργοποιήθηκε άμεσα προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της και τον διαθέσιμο εξοπλισμό της,
ώστε να προβεί σε μια σειρά δράσεων που σχετίζονται με τον COVID19 και τα μέτρα αντιμετώπισης του, καταλήγοντας αντίστοιχα σε μια σειρά από ενδιαφέροντα ευρήματα και συμπεράσματα.
Συγκεκριμένα εξετάστηκε η επίδραση των μέτρων για την αντιμετώπιση της  πανδημίας (lockdown) στην ποιότητα του αέρα σε διάφορες περιοχές της χώρας,
ενώ επίσης η υποδομή αξιοποιήθηκε προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο καταλληλότητας υλικών για την χρήση τους σε μάσκες προκειμένου να προστατευθεί η ανθρώπινη υγεία.

 

Χειμερινή Πειραματική εκστρατεία του Έργου ΠΑΝΑΚΕΙΑ στα Ιωάννινα

Κατά τη διάρκεια της χειμερινής πειραματικής εκστρατείας 2020 του Έργου ΠΑΝΑΚΕΙΑ/PANACEA (Panhellenic infrastructure for atmospheric composition and climate change) με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Καθηγητή Ν. Μιχαλόπουλο και συμμετοχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναπλ. Καθηγητή Ν. Χατζηαναστασίου, διεξάγονται ταυτόχρονες μετρήσεις χαρακτηρισμού αερολυμάτων (αιωρούμενων σωματιδίων της ατμόσφαιρας) και ιδιοτήτων τους σχετικών με την ανθρώπινη υγεία, σε έξι (6) μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας, με έμφαση στην πόλη των Ιωαννίνων και το σταθμό περιοχικού υποβάθρου της Φινοκαλιάς στην Κρήτη.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Advanced Course on Space Optics for Professionals: “Spaceborne Lidars”

Advanced Course on Space Optics for Professionals: “Spaceborne Lidars” | 20-24 May ESA/ESTEC | the Netherlands in Noordwijk.
https://atpi.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/19m04—acsopsl/website

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής :
Vassilis Amiridis
Research Director
National Observatory of Athens, IAASARS
I. Metaxa & Vas. Pavlou St., Penteli, GR-15236, GREECE
phone: +30 210 8109116, fax: +30 210 6138343
email: vamoir@noa.gr
web: http://apcg.space.noa.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση