Ανάβυσσος 22/2/2019

Διακεκριμένοι Έλληνες Ερευνητές του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, θα συμμετάσχουν σε ερευνητική αποστολή, στο πλαίσιο του ερευνητικού πλόα PERLE-2 της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος θα λάβει χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από 26/2/2019 έως 17/3/2019. Η αποστολή θα διενεργηθεί με το Γαλλικό ερευνητικό σκάφος “R/V Pourquoi pas” του Γαλλικού Ερευνητικού Κέντρου “Ifremer”, με αφετηρία και λήξη στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Η ερευνητική αποστολή περιλαμβάνει συλλογή φυσικών, χημικών, βιολογικών και οπτικών δεδομένων στο θαλάσσιο περιβάλλον με στόχο την μελέτη των φυσικών και βιοχημικών διεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο. Η μετρήσεις/δειγματοληψίες που θα γίνουν στην αποστολή θα συνδυαστούν με συλλογή δεδομένων από αυτόνομους πλωτήρες (Gliders, Argo) που ανήκουν σε Γαλλικά ερευνητικά κέντρα και το Παν/μιο Κύπρου. Προσθέτως θα ποντιστεί διάταξη με φυσικοχημικούς αισθητήρες και ιζηματοπαγίδες σε σημείο νοτιοανατολικά της Κρήτης. Το σύνολο των ως άνω δράσεων αποτελεί καινοτόμο προσπάθεια που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην μελέτη του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής έρευνας.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν εκτός από τους Γάλλους και Έλληνες ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ισπανία και τις Η.Π.Α..


Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να μας στείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν.

Δεν είναι αναγνώσιμο; Αλλαγή κειμένου. captcha txt

Αρχίστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο